Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Komoly recesszióban a magyar gazdaság
  2012-12-07 19:29:00, péntek
 
  Komoly recesszióban a magyar gazdaság

A részletes harmadik negyedéves GDP adatok megerősítették az elemzők által felrajzolt képet a magyar gazdaságról. A mezőgazdaság teljesítménye - a magas bázis és az aszály miatt - nagyot esett, miközben a feldolgozóipar teljesítménye is a negatívba fordult. Az építőiparban viszont növekedést mért a KSH a harmadik negyedévben.
Ügyfeleink 18% feletti hozamot értek el az elmúlt 1 évben! Befektetés biztos alapokon: már 15 millió forinttól vásárolhat bérbeadott floridai ingatlant. Utazzon ki ingyen és válasszon személyesen!

Magyarország bruttó hazai terméke 2012 III. negyedévében 1,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH részletes GDP adat közzétételében. Az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A csökkenést jelentősen befolyásolta a mezőgazdaság teljesítmény-visszaesése. 2012 első három negyedévében a magyar gazdaság teljesítménye 1,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

2012 harmadik negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 1,6 százalékkal, az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal csökkent.

A III. negyedévben a mezőgazdaság hazai teljesítménye az előző évi magas bázist követően és az idei aszálykárok következtében 21,4 százalékkal esett vissza, ezzel a 2010. évi szintre süllyedt. Az ipar hozzáadott értéke 0,2, ezen belül a feldolgozóipar 0,4 százalékkal csökkent. A feldolgozóiparon belül egyre nagyobb súllyal rendelkező járműgyártás területén továbbra is növekedést, míg a számítógépek, elektronikai és optikai termékek gyártásában továbbra is jelentős visszaesést mért a KSH, elsősorban a hazai gyártású híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek keresletének mérséklődése miatt. Az építő-ipar teljesítményének évek óta tartó visszaesése ebben a negyedévben növekedésbe fordult (2,3%), első-sorban az elkerülő és összekötő utak építésének, vasúti fővonalak felújítási munkáinak köszönhetően.

Szolgáltatások


A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 0,7 százalékkal csökkent. Legnagyobb mértékben a pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye csökkent (3,9%). A bankok hitelkamatainak emelése, valamint a hitelkereslet visszaesése miatt a hitelek volumene mérsékelt maradt, ugyanakkor a teljesítményükben a kamatkülönbözet - a kismértékű csökkenés ellenére - továbbra is meghatározó szerepet játszott. A biztosítási ágazatban a biztosítási díjbevételek jelentősen visszaestek, ugyanis a befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek értékesítése egyre nehezebb, a lakás- és az új autóértékesítés alacsony szintje pedig a nem-életbiztosítási tevékenység csökkenő teljesítményét magyarázta.

A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás hozzáadott értéke 1,5 százalékkal csökkent, ezen belül a kereskedelem teljesítménye csökkent, míg a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágé növekedett. A szállítás, raktározás ágazat teljesítménye 1 százalékkal esett vissza, összhangban az ipar teljesítményével. A szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység együttes hozzáadott értéke 0,4 százalékkal emelkedett, míg a közigazgatás, oktatás, egészségügy együttes teljesítménye lényegében változatlan maradt. Ugyanakkor 3,7 százalékkal nőtt az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke az információtechnológiai szolgáltatások bővülése következtében.

Felhasználási oldal

A GDP felhasználási oldalán a háztartások tényleges fogyasztása 2012 harmadik negyedévében 3,9 százalékkal csökkent. A tényleges fogyasztás összetevői között a legnagyobb arányt képviselő háztartások fogyasztási kiadása szintén 3,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A háztartások fogyasztási kiadásán belül nagy súlyú kiadási csoportok majd mindegyikénél (többek között az élelmiszerek, a közlekedés és a lakhatással kapcsolatos szolgáltatások kiadási csoportok esetében) csökkent a volumen. Mind a külföldiek magyarországi fogyasztása, mind a magyarok külföldi fogyasztása csökkent.

A kormányzattól kapott természetbeni juttatások mértéke 4,0 százalékkal esett vissza, míg a közösségi fogyasztás 1,4 százalékkal emelkedett.

Beruházások

A bruttó állóeszköz-felhalmozás visszaesése - a második negyedévinél kisebb ütemű - 3,6 százalékos volt. Mindez 0,6 százalékponttal mérsékelte a GDP változását. Az építési beruházások továbbra is jelentős mértékben elmaradtak az egy évvel korábbitól, miközben a gép- és berendezés-beruházások emelkedtek. Az ágazatokat tekintve a feldolgozóipar beruházásai nőttek. A nagy súlyt képviselő ipari alágak közül kiemelkedően emelkedtek a beruházások a járműgyártásban, a gép-, gépi berendezés gyártásban és a villamosberendezés-gyártásban. A szállítás, raktározás nemzetgazdasági ágban kiugróan emelkedtek a beruházások, míg az információ, kommunikáció, a kereskedelem és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágakban pedig csökkentek. Kisebb mértékű visszaesés figyelhető meg az ingatlanügyletek nemzetgazda-sági ágban.

A készletek állománya a III. negyedévben folyó áron 97 milliárd, míg az előző év azonos időszakában 140 milliárd forinttal nőtt. A bruttó felhalmozás 9,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, így 1,5 százalékponttal mérsékelte a GDP változását

Belföldi felhasználás

A belföldi felhasználás az III. negyedévben összességében 4,2 százalékkal csökkent. A nemzetgazdaság külkereskedelmi forgalmában, folyó áron továbbra is kiemelkedően magas, 629 milliárd forint aktívum keletkezett, kevésbé romló cserearányok mellett. Az export 1,9 százalékkal nőtt, míg az import 0,7 százalékkal csökkent. Az áruforgalom kivitele 2,2 százalékkal nőtt, behozatala 0,6 százalékkal mérséklődött. A feldolgozott termékek exportja és importja és az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportja az átlagnál nagyobb mértékben növekedett, míg a gépek és szállítóeszközök exportja kismértékben csökkent. Az energiahordozók importvolumene csökkent, a kőolaj és kőolajtermékek behozatalának csökkenése mellett a természetes és mesterséges gáz behozatala sem érte el az egy évvel korábbit.

Külkereskedelem

A nemzetgazdaság külkereskedelmi forgalmán belül a szolgáltatások (beleértve az idegenforgalmat is) exportja 0,7 százalékkal növekedett, míg az importja 1,4 százalékkal csökkent. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2012 III. negyedévében a gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest. A mezőgazdaság 2,4 százalékkal csökkent, míg az ipar stagnált. Az építőipar hozzáadott értéke 2,8 százalékkal nőtt, a szolgáltatásoké pedig 0,2 százalékkal mérséklődött. A háztartások fogyasztási kiadása 1,4 százalékkal csökkent. A kormányzattól származó természetbeni juttatások 0,2 százalékkal növekedtek. A közösségi fogyasztás 0,1 százalékkal emelkedett, míg a végső fogyasztás 1,0 százalékkal csökkent. Az export 0,8 százalékkal , míg az import 1,3 százalékkal kisebb lett.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/komoly_recesszioban_a_magyar_gazdasag.539242.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szállítóeszközök, teljesítményével, feldolgozóiparon, teljesítményének, ingatlanügyletek, életbiztosítási, szolgáltatásoké, idegenforgalmat, nemzetgazdasági, járműgyártásban, százalékponttal, autóértékesítés, külkereskedelem, kamatkülönbözet, energiahordozók, külkereskedelmi, hitelkamatainak, nemzetgazdaság, szolgáltatások, importvolumene, naptárhatással, közzétételében, teljesítményét, dohánytermékek, adminisztratív, megerősítették, feldolgozóipar, kőolajtermékek, összességében, teljesítménye, kormányzattól, következtében, behozatalának, természetbeni, hitelkereslet, magyarországi, magyar gazdaság, részletes harmadik, elemzők által, magyar gazdaságról, mezőgazdaság teljesítménye, magas bázis, aszály miatt, feldolgozóipar teljesítménye, negatívba fordult, építőiparban viszont, harmadik negyedévben, építőipar nemzetgazdasági, csökkenést jelentősen, gazdaság teljesítménye, előző negyedévhez, mezőgazdaság hazai,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  A keserű igazság  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Ma  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Az idő elsodorja létezésünk  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Szent György nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A fák lelke  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gaál Viktor gondolata  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fák lelke  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Alvó cica  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Maradék idő  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Szent György nap  A világnak égető szüksége van ...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Emlék 
Bejegyzés Címkék
magyar gazdaság, részletes harmadik, elemzők által, magyar gazdaságról, mezőgazdaság teljesítménye, magas bázis, aszály miatt, feldolgozóipar teljesítménye, negatívba fordult, építőiparban viszont, harmadik negyedévben, építőipar nemzetgazdasági, csökkenést jelentősen, gazdaság teljesítménye, előző negyedévhez, mezőgazdaság hazai, idei aszálykárok, ipar hozzáadott, feldolgozóiparon belül, hazai gyártású, elektronikus fogyasztási, építő-ipar teljesítményének, negyedévben növekedésbe, szolgáltatások bruttó, bankok hitelkamatainak, hitelkereslet visszaesése, hitelek volumene, kismértékű csökkenés, biztosítási ágazatban, biztosítási díjbevételek, befektetési egységekhez, kereskedelem teljesítménye, ipar teljesítményével, háztartások tényleges, tényleges fogyasztás, legnagyobb arányt, háztartások fogyasztási, lakhatással kapcsolatos, külföldiek magyarországi, magyarok külföldi, kormányzattól kapott, közösségi fogyasztás, második negyedévinél, építési beruházások, ágazatokat tekintve, feldolgozóipar beruházásai, nagy súlyt, mezőgazdaság nemzetgazdasági, ingatlanügyletek nemzetgazda-sági, készletek állománya, bruttó felhalmozás, belföldi felhasználás, nemzetgazdaság külkereskedelmi, áruforgalom kivitele, feldolgozott termékek, átlagnál nagyobb, energiahordozók importvolumene, szezonálisan kiigazított, ipar stagnált, építőipar hozzáadott, szolgáltatásoké pedig, kormányzattól származó, végső fogyasztás, szállítóeszközök, teljesítményével, feldolgozóiparon, teljesítményének, ingatlanügyletek, életbiztosítási, szolgáltatásoké, idegenforgalmat, nemzetgazdasági, járműgyártásban, százalékponttal, autóértékesítés, külkereskedelem, kamatkülönbözet, energiahordozók, külkereskedelmi, hitelkamatainak, nemzetgazdaság, szolgáltatások, importvolumene, naptárhatással, közzétételében, teljesítményét, dohánytermékek, adminisztratív, megerősítették, feldolgozóipar, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.